Блог

Не започвайте антибиотик, ако не сте се въоръжили и с добър пробиотик

15.12.2016


„Добрите“ бактерии ще ви държат далеч от неприятните странични ефекти на лекарствата.

Наложи ли се да пием антибиотици, ние, жените, ставаме особено внимателни – всички знаем колко неприятности може да ни докарат те. От една страна унищожават „лошите“ патогенни бактерии, но успоредно с това убиват и добрите, от които зависи цялостната хармония на тялото ни – имунитет, чревен баланс и общо благоразположение. Точно тази е и причината приемът на антибиотици често да причинява и диария – като че ли останалите неразположения не са достатъчни!

Разбира се, всички тези странични ефекти могат лесно да бъдат контролирани и държани настрана, ако успоредно с антибиотика започнем да приемаме и ефективен пробиотик. Добрият пробиотик винаги съдържа живи микроорганизми в много висока концентрация, чийто прием се отразява положително и оздравително върху вътрешния микробен и бактериален баланс.

Ако в момента сте на антибиотично лечение, задължително изискайте от личния си лекар да ви предпише и пробиотик. Не забравяйте, че трябва да спазватe 2-3 часа разлика между двата приема (някои антибиотици са толкова силни, че биха унищожили и приетия с тях пробиотик).

Освен това той трябва да е от вид, в който бактериалните щамове са ефективни именно срещу чревни неразположения, предизвикани от антибиотик. Другите неща, за които трябва да следим, е да съдържат достатъчно големи количества живи микроорганизми и те да са устойчиви към киселинността в стомаха, така че да се осигури достатъчно количество жизнеспособни бактерии, достигащи червата.


lactacare_blog_article

Винаги подбирайте пробиотик, който съдържа и пребиотик – това са вещества, спомагащи размножаването на добрите пробиотични бактерии.

Ако вече сте се убедили в нуждата от прием на пробиотик (а тя е задължителна особено при прием на антибиотици) и обмисляте към кой от десетките да посегнете, може да се доверите на някой вече доказан, като Лактакеър Плюс – пробиотик, създаден изрично за употреба при антибиотично лечение. Той се бори активно с чревните неразположения и ги свежда до минимум, като успоредно с това възстановява чревната миклофлора.

Пробиотикът съдържа 3 милиарда живи, биоподсилени бактерии, 80-90% от които достигат червата живи и в много добро състояние, позволяващи им да се заселят и размножат.
Лактакеър Плюс е силно устойчив към стомашните киселини и соли, закрепва се добре към чревната стена, съдържа още пребиотик и витамин B2. Всичко това го превръща в комплексен и напълно готов за употреба продукт, който може да приложите от началото на предписаното ви антибиотично лечение, така че да си осигурите ефикасна защита от странични ефекти и неразположения, или, както се казва понародному – да ви е мирна главата.

Източник: Източник: www.edna.bg / 05.12.2016

  • Сподели: