Блог

Пробиотикът е задължителен, когато пием антибиотици

05.12.2016

Ако лекувате бактериална инфекция, търсете пробиотик, създаден именно за антибиотично лечение

Ако има една дума, която да обобщава есенно-зимния период в здравно отношение, това със сигурност е антибиотик. Всички хора са опирали поне веднъж до такова лечение, особено в студените месеци, когато респираторните заболявания понякога водят до усложнения и се развиват в по-тежки бактериални инфекции, които налагат прием на антибиотик.

Антибиотиците обаче съвсем не са безобидни – те има двояко действие. От една страна унищожават „лошите“ патогенни бактерии, но успоредно с това убиват и добрите, от които зависи цялостната хармония на тялото ни – имунитет, чревен баланс и общо благоразположение. Това е причината приемът на антибиотици често да води до диария, но добрата новина е, че съществуват средства, които ефективно се борят и предотвратяват развиването на подобни придружаващи лечението състояния.

Става въпрос за пробиотиците, които са задължителен помощник при антибиотично лечение. Ето какво трябва да знаем, така че лесно да можем да изберем най-подходящия пробиотик според индивидуалните ни нужди.

Той винаги съдържа живи микроорганизми в много висока концентрация, чийто прием се отразява положително и оздравително върху вътрешния микробен и бактериален баланс. Ако в момента сте на антибиотично лечение, задължително изискайте от личния си лекар да ви предпише и пробиотик. Не забравяйте, че трябва да спазватe 2-3 часа разлика между двата приема (някои антибиотици са толкова силни, че биха унищожили и приетия с тях пробиотик).

Освен това той трябва да е от вид, в който бактериалните щамове са ефективни именно срещу чревни неразположения, предизвикани от антибиотик. Другите неща, за които трябва да следим, е да съдържат достатъчно големи количества живи микроорганизми и те да са устойчиви към киселинността в стомаха, така че да се осигури достатъчно количество жизнеспособни бактерии, достигащи червата.

Винаги подбирайте пробиотик, който съдържа и пребиотик – това са вещества, спомагащи размножаването на добрите пробиотични бактерии.

 
 AP_08_15_2013_44166163_L

Ако вече сте се убедили в нуждата от прием на пробиотик (а тя е задължителна, особено при прием на антибиотици) и обмисляте към кой от десетките да посегнете, може да се доверите на някой вече доказан, като Лактакеър Плюс – пробиотик, създаден изрично за употреба при антибиотично лечение. Той се бори активно с чревните неразположения и ги свежда до минимум, като успоредно с това възстановява чревната миклофлора.

Пробиотикът съдържа 3 милиарда живи, биоподсилени бактерии, 80-90% от които достигат червата живи и в много добро състояние, позволяващи им да се заселят и размножат.

Пробиотикът е силно устойчив към стомашните киселини и соли, закрепва се добре към чревната стена, съдържа още пребиотик и витамин B2. Всичко това го превръща в комплексен и напълно готов за употреба продукт, който може да приложите от началото на предписаното ви антибиотично лечение, така че да си осигурите ефикасна защита и добър баланс на тези уникални микроорганизми – бактериите, без които животът ни всъщност не би бил възможен.

Източник: www.vesti.bg  / 1 декември 2016

  • Сподели: