LACTACARE Tехнология

Криогенна защитна технология на щамовете

Продуктите от серията Lactacare са произведени с патентована защитна криогенна технология, която минимизира увреждането на клетките и запазва целостта на мембраната на щамовете в процеса на транспортиране, съхранение и приемане. Нанесена е двойна обвивка от трехалоза и фосфат, за да защити бактериалната клетъчна мембрана преди изсушаването чрез замразяване.

Този двоен щит защитава бактериите по време на производството, съхранението и излагането на действието на стомашния сок и жлъчните соли. Затова бактериите имат много по-дълъг срок на годност в сравнение с конвенционалните пробиотици и по-висока степен на оцеляване при преминаването им през стомаха и дванадесетопръстника. Иновативната криогенна технология био-подсилва млечнокиселите бактерии, благодарение на което между 80-90% от тях достигат червата ЖИВИ и в добро състояние, за да се заселят и размножат.

 

Smart опаковка

Active Vial – т.нар. „smart“ контейнер увеличава срока на годност – 3 години, ефикасността на продукта и удобството за клиента.

•            Десикант, вложен по цялата дължина на контейнера

•            Контролирана абсорбция на вода

•            Специално разработена защита на капачката

Проучване за стабилността в active vial в сравнение с обикновен блистер, показва връзката между по-ниското ниво на вода, постигнато в active vial, и стабилния брой на пробиотичните щамове, поддържан по време на целия анализ.

Active Vial – т.нар „smart“ контейнер увеличава срока на годност (3 години), ефикасността на продукта и удобството за клиента.

Lactacare Technology
Lactacare